Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ενότητα και Ελπίδα

Η Καστανούσσα από ψηλά
     
    Η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» ανατρέπει τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα και προσφέρει νέες προοπτικές για την πορεία της περιοχής μας και το μέλλον των κατοίκων της. Στην εφαρμογή του ο «Καλλικράτης» είναι σίγουρο ότι θα παρουσιάσει δυσκολίες που έχουν να κάνουν με την κατανομή του προσωπικού, τις νέες αρμοδιότητες, και την οργάνωση των υπηρεσιών. Αποτελεί όμως ατράνταχτη πεποίθησή μου ότι μόνο με ένα δήμο μεγάλο και αυτοδύναμο η περιοχή θα διεκδικήσει αυτό που της αντιστοιχεί, αυτό που αξίζει ο τόπος και η ιστορία του.
  Πιστεύοντας ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος σ'αυτό το μεγάλο εγχείρημα και θέλοντας να προσφέρω στον τόπο μου, πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενότητα – Ελπίδα», του υποψηφίου δημάρχου Σιντικής κ. Απόστολου Καρύδα. Σ’ αυτή μου την επιλογή ζητώ τη συμπαράσταση όλων σας και ιδιαίτερα των φίλων και συγχωριανών μου. Η ενότητα και η ελπίδα ας αποτελέσουν τη βάση της προσπάθεια μας.
   Πάμε…

21 σχόλια:

  1. Ο χρονος θα δειξει αν στα αληθεια η μεγαλος Δημος θα κανει και ιση κατανομη στην περιφερεια του με το κρατικο κονδυλι. Ευχομαι να αναζωογονηθουν και να αξιοποιηθουν ολες οι περιοχες και να αναζωηογονηθει η επαρχια ου εχει αποδυναμωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Afou to sxedio Kallikratis einai mia megaliteri sinexeia toy sxediou Kapodistrias ...Pou einai ta ofeli pou eixe i topiki koinonia kai profanos to oikonomiko ofelos stous OTA kai kat epektasi stin Koinonia!! Mipos janafisame tin idia "soupa"? Poia i apoji sas k. Tsampazi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσον αφορά τον Καποδίστρια δεν θέλω να είμαστε αφοριστικοί και να μηδενίζουμε ότι έγινε. Μήπως ξεχάσαμε τις Κοινότητες με τον ένα γραμματέα και το επίπεδο των υπηρεσιών που παρείχαν?
    Οι δήμοι του Καποδίστρια οργανώθηκαν καλύτερα, συγκρότησαν τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα στις βασικές τους υποδομές τα χωριά μας πλέον να μην είναι τελείως γυμνά. Βέβαια για να είμαι δίκαιος ο Καποδίστριας δεν κατάφερε να απαντήσει στο "υπαρξιακό" ερώτημα της περιοχής, δηλαδή στο πως θα αναπτυχθεί η περιοχή μας. Αυτό είναι κατά την άποψή μου το μεγάλο στοίχημα του Καλλικράτη...
    Ελπίζω να απάντησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Profanos kai oxi...afou o Kapodistrias opos lete den mporese na apantisei sto pos tha anaptixthei i perioxi mas ? Epomenos xreiazotan ena tetoio sxedio kathos kai ta paragoga tou oste na allajei to "Κοινότητες με τον ένα γραμματέα και το επίπεδο των υπηρεσιών που παρείχαν?" ...iparxei Internet ..iparxoun KEP kai tosoi alloi tropoi oste na jeperasoume tetoiou eidous problimata...
    kouragio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βενέδικτος Πεχλιβανίδης9 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:12 μ.μ.

    Καλά ρε Πρόεδρε, επιτρέπεται μετά απο 16-17 χρόνια γνωριμίας να μαθαίνω οτι είσαι Σερραίος???
    Τέλος πάντων σου εύχομαι καλή δύναμη και σιδερένιο στομάχι στον αγώνα που ξεκινάς και μακάρι να έχεις και το επιθυμητό αποτέλεσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ'ευχαριστώ Βένη για τις ευχές (θα τις χρειαστώ σίγουρα) και να κανονίσουμε να τα πούμε και από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλή επιτυχία
    συναδελφικά
    Καψιόχας Βασίλης
    Μακρυνίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ'ευχαριστώ Βασίλη, και σε σένα καλή επιτυχία αν και απ'ότι μαθαίνω την έχεις εξασφαλισμένη την πρωτιά στη Μακρυνίτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eyxomai Kali epitixia ston agona sas.
    Mono oti kanete paidia balte kai ena Podialatodromo etsi gia na iparxei...xoris oikologiki sinideisi pou pate!!

    H ELLADA STA KARBOUNA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό είναι είδηση...
    Ως παλαιότερος στην τοπική αυτοδιοίκηση, σου εύχομαι με σειρά προτεραιότητος:
    1. Γερό στομάχι
    2. Ανοικτά αφτιά
    3. Κλειστό στόμα.

    Θα αποτελέσεις την εξαίρεση του κανόνα. Ποιός είναι ο κανόνας ? Ότι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολούνται εισοδηματίες, συνταξιούχοι, τεμπέληδες, αργόσχολοι ή ψώνια.

    Καλή επιτυχία και καλή τύχη...

    Γιάννης Ξυλάς
    (πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Αττικής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ πολύ Γιάννη, ειδικά για τις χρήσιμες συμβουλές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιάννη καλή επιτυχία και καλή δύναμη.
    Εύχομαι να έχεις την ευκαιρία να συμβάλλεις δημιουργικά στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής σου μεταλαμπαδεύοντας αισιοδοξία και θετική σκέψη στους συνεργάτες και συνδημότες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σ'ευχαριστώ πολύ Μάκη μου, για τα καλά σου λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ta kala logia... exoun kai kala apotelesmata.
    Etsi den einai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. OPA ...exoume amfibolies?

    Tyxaio? Den nomizo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. K. Tsampazi, Euxomai kali epitia eis to ergo sas stin periptosi pou eklegeite.
    Opos eida kai apo to enimerotiko sas filladio exete anaptijei simantiki empeiria se themata dioikisis kai sxediasmou kai malista ta sindiasate taytoxrona kai me tis spoudes sas!!
    Euxomai aytos o sindiasmos na doulejei kai tora kai na doume (ean prolaboume) sintoma apotelesmata (opos sinebi kai kata tin diarkeia ton spoudon sas) se olous tous tomeis ton OTA oi opoioi os gnoston theloun an protagonistisoun!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο χωρίς την ανάλογη προσπάθεια. Επίσης δεν πρέπει το αποτέλεσμα να είναι και αυτοσκοπός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ektimo to oti tha prospathisate poli kai sta koina alla kai stis spoudes sas (taytoxrona) ...kai to lete logo empeirias gia to anamenomeno apotelesma!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ένα πράγμα που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι ότι η προκαταβολική σιγουριά για το αποτέλεσμα οδηγεί πολλές φορές σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο καθένας πρέπει να κάνει τον αγώνα του όσο καλύτερα μπορεί και στο τέλος να περιμένει το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Apofeygeis na apantiseis...
    Arxises na ginesai politikos !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή